👉Astăzi am decis sa vorbim despre unul dintre cele mai importante capitole, ce cu siguranță interesează fiecare tehnician ce-și dorește perfecțiune și anume:
,, RETENȚIA EXTENSIILOR DE GENE,,
👉În primul rând, pentru a înțelege retenția, fiecare tehnician dar și client, trebuie sa cunoască fazele de creștere a genelor naturale și faptul ca la fel ca și firele de par de la nivelul scalpului și genele noastre se regenerează trecând prin 3 faze :
👉1.ANAGEN - în aceasta faza, genele sunt scurte, fiind numite și puișori. În acest stadiu are loc creșterea propriu zisa și durează pana la 30-40 de zile.
👉2.CATAGEN - acest stadiu reprezintă faza de tranziție în care genele nu mai cresc și firul de par nu mai suferă nicio modificare, stadiu ce poate dura pana la 2-3 săptămâni.
👉3. TELOGEN - este etapa în care cad cele mai multe gene, fiind numita și faza de odihna a genelor. În aceasta etapa firul își pierde rădăcina fiind înlocuit de unul nou. Când genele vor fi in aceasta faza ,rezistenta va fi una mai mica pierzând astfel odată cu extensia si firul natural.
Așadar, rezistenta nu va fi niciodată aceeași, acest lucru fiind influențat în mod direct de REGENERAREA GENELOR NATURALE.
👉Acestea fiind cunoscute, retenția extensiilor poate dura între 7-60 de zile, aceasta fiind influențată atât de lucrarea executata de către tehnician, cât și de alți factori externi MECANICI, FIZIOLOGICI sau PATOLOGICI.
👉Din punct de vedere al tehnicianului, retenția depinde în primul rând de pregătirea genelor naturale și anume o degresare corecta precum și folosirea produselor speciale, după care un rol extrem de important îl are alegerea corecta a grosimii și lungimii extensiilor pe care urmează sa le aplicam dar și a volumului corespunzător astfel încât geana naturala sa nu fie afectata.

👉După aceea un factor foarte important îl are TEHNICA DE APLICARE, prin atașarea corecta a extensiei pe geana naturala.
👉Apoi un rol extrem de important îl are fără niciun fel de dubiu ADEZIVUL. Dacă adezivul este ales corect, în funcție de viteza de lucru și implicit a parametrilor ideali de lucru, atunci rezultatele bune nu vor întârzia sa apară.
Dar despre ADEZIV, vom discuta pe larg într-o alta postare ce merita să-i fie dedicata doar lui.🤗
👉Când vine vorba de FACTORII EXTERNI, aceștia nu mai au legătură cu tehnicianul și tine strict de o îngrijire corespunzătoare din partea clientei și de problemele sau afecțiunile de care suferă și care influențează în mod direct retenția precum și pierderea genelor naturale.
Acestea fiind spuse, ceea ce trebuie sa înțeleagă orice tehnician, precum și fiecare clienta în parte, este faptul ca o REZISTENTA impecabila necesita un procentaj de implicare de 50% tehnician și 50% clienta, aceste procente fiind influențate în mod cert de către ceilalți factori fiziologici menționați mai sus.