👉 Ma úgy döntöttünk, hogy az egyik legfontosabb fejezetről fogunk beszélni, ami minden bizonnyal érdekel minden tökéletesre vágyó technikust, nevezetesen:
,, SZEMPLÁK KITÖRÍTÉSE,,
👉 Mindenekelőtt a retenció megértéséhez minden technikusnak és ügyfélnek ismernie kell a természetes szempillák növekedési fázisait, és azt a tényt, hogy a fejbőrön lévő szőrszálak és a szempillákhoz hasonlóan 3 fázison keresztül regenerálódnak:
👉 1. ANAGEN - ebben a fázisban a szempillák rövidek, kölyköknek is nevezik. Ebben a szakaszban a tényleges növekedés megtörténik, és 30-40 napig tart.
👉 2. KATAGÉN - ez a szakasz azt az átmeneti szakaszt jelenti, amelyben a szempillák növekedése leáll, és a szőr nem változik, ez a szakasz akár 2-3 hétig is eltarthat.
👉 3. TELOGÉN - ez az a szakasz, amelyben a legtöbb szempilla leesik, és a szempillák nyugalmi szakaszának is nevezik. Ebben a szakaszban a szál elveszti gyökerét, és egy új váltja fel. Amikor a szempillák ebben a fázisban lesznek, az ellenállás kisebb lesz, így a hosszabbítással és a természetes cérnával együtt elveszik.
Tehát az ellenállás soha nem lesz ugyanaz, ezt közvetlenül befolyásolja a TERMÉSZETES SZEMPILLA REGENERÁCIÓ.
👉 Ezek ismeretében a hosszabbítások megtartása 7-60 napig tarthat, amit mind a technikus által végzett munka, mind egyéb külső MECHANIKAI, ÉLETTANI vagy PATOLOGIAI tényezők befolyásolnak.
👉 A technikus szemszögéből a tartás elsősorban a természetes szempillák előkészítésén múlik, nevezetesen a helyes zsírtalanításon, valamint speciális termékek használatán, amelyek után rendkívül fontos szerepet játszik a szempilla vastagságának és hosszának helyes megválasztása. a hosszabbításokat, amelyeket alkalmazni fogunk, de és a megfelelő mennyiségben, hogy a természetes szempillát ne érintse.

👉 Ezt követően nagyon fontos tényező az FELHASZNÁLÁSI TECHNIKA, a hosszabbítás helyes rögzítése a természetes szempillára.
👉 Ekkor kétségtelenül rendkívül fontos szerepet töltenek be a RAGASZTÓK. Ha a ragasztót helyesen választják meg, a munka sebességétől és implicit módon az ideális munkaparaméterektől függően, akkor a jó eredmény nem fog sokáig várni.
Ám ADEZIV-ről egy másik bejegyzésben fogunk hosszasan tárgyalni, amely megérdemelte, hogy csak neki szenteljük. 🤗
👉 Ami a KÜLSŐ TÉNYEZŐKET illeti, ezek már nem kapcsolódnak a technikushoz, és szigorúan a kliens megfelelő ellátásától és az általa elszenvedett problémáktól vagy állapotoktól függenek, amelyek közvetlenül befolyásolják a természetes szempillák megtartását és elvesztését.
Ennek ellenére, amit minden technikusnak és minden egyes ügyfélnek meg kell értenie, az az a tény, hogy a kifogástalan ELLENÁLLÁS 50%-os technikus és 50%-os ügyfél részvételét igényli, és ezt a százalékot határozottan befolyásolják a fent említett egyéb fiziológiai tényezők. .